Verhalen van onze medewerkers

Aminata Kamara

Helpende Plus Extra

Sinds 2020 werkt Aminata als Helpende Plus Extra bij Malderburch. “Ik ben gestart als Helpende en heb daarna de cursussen voor Helpende Plus en Extra gedaan”, vertelt Aminata. “Ik kom uit Sierra Leone. In mijn land bestaan er geen verpleeghuizen. Families wonen samen in een groot huis en zorgen voor elkaar. Ook voor de ouderen. Dat heb ik jarenlang met veel plezier gedaan en nooit als werk gezien. Nu verdien ik mijn geld met wat ik het liefste doe!”

Helpende Plus

“Als Helpende Plus Extra ondersteun je in de zorg. En daar komen ook best veel verpleegtechnische handelingen bij, gaat Aminata verder. “Ik mag een stoma verzorgen, insuline spuiten, opiaten toedienen en blaasspoelen. Het werken met mensen met dementie spreekt mij bijzonder aan. Ik verplaats me in hun situatie en ik help zoals ik zelf ook geholpen zou willen worden. Als een bewoner somber of verdrietig is, dan troost ik en sla een arm om iemand heen.”

vacature sfeerimpressie

“Als Helpende ondersteun je in de zorg.”

Dankbaarheid

“Als ik op mijn werk kom, ervaar ik dagelijks de dankbaarheid van de bewoners. Dat motiveert me om iedere dag weer terug te komen. En de sfeer is hier zo leuk! Met collega’s, vrijwilligers en de bewoners. We helpen elkaar waar nodig. Bovendien kan ik dit werk heel goed combineren met mijn gezin. Als er wel eens iets speelt bij mij thuis, kan ik dat hier bespreken en overleg is altijd mogelijk.”

Verder ontwikkelen

“Misschien wil ik me in de toekomst nog verder ontwikkelen. Die mogelijkheid biedt Malderburch ook. Dat is super fijn! Ik hoop hier nog heel lang te blijven werken!”

Jij als Helpende

Spreekt het verhaal van Aminata jou aan? Werken als Helpende is een afwisselende baan. Werken met mensen maakt elke dag anders. Je hebt verzorgende, begeleidende, huishoudelijke en organisatietaken. Als Helpende Plus (Extra) ben je daarnaast bevoegd om andere taken uit te voeren zoals het verstrekken en toedienen van medicijnen. Kijk maar eens bij onze vacature voor Helpende Plus (werkenbijmalderburch.nl).