Verhalen van onze medewerkers

Lieke Verberkt

Senior-verpleegkundige

Sinds december 2022 werkt Lieke als Senior-verpleegkundige op de afdelingen Polka en Twist. Hier wonen zowel bewoners met dementie als bewoners met een lichamelijke aandoening. Lieke werkt in een team met 10 collega’s.

Afwisselende taken

Lieke: “Mijn werk draait om het contact met bewoners en hun naaste familie en om de samenwerking met mijn collega’s. Iedereen heeft zijn eigen kennis en expertise en het is mooi hoe we elkaar aanvullen. Ik doe veel verschillende dingen en heb afwisselende en extra taken. Dat maakt dit werk ook zo leuk. Zo volg ik de artsenvisite op, heb ik overleg met andere disciplines en bewaak ik de werkprocessen. Daarnaast heb ik een coördinerende rol en coach ik collega’s uit mijn team. Aan mij wordt van alles gevraagd en collega’s weten me goed te vinden. Ik weet ook niet alles en dat hoeft ook niet. Maar ik ga het wel uitzoeken of ik verwijs door.“

Fijne sfeer

“We werken veel samen binnen ons team en dat zorgt voor een fijne sfeer”, gaat Lieke verder. “Ook tijdens de pauzes hebben we gezellig contact. Dat vind ik minstens zo belangrijk. Als het even kan, ga ik met een collega de afdeling af. Het liefst ga ik lekker naar buiten of naar een andere rustige plek. Dan schakel je echt even af en laad je jezelf weer op met nieuwe energie. Zo bouw je ook een band op met collega’s. Wat mij betreft mogen we dat nog veel vaker doen met elkaar.”

vacature sfeerimpressie

"In mijn werk heb ik met zoveel verschillende dingen te maken."

Kleine organisatie

“Malderburch is een kleine organisatie en daar heb ik bewust voor gekozen. Iedereen kent elkaar hier en dat is echt heel leuk. Om de week heb ik overleg met de teamleider. Die structuur werkt heel goed en prettig. Ik woon in Noord-Limburg en moet een stukje rijden maar dat heb ik er heel graag voor over.”

Denken in mogelijkheden

Lieke: “Geen dag is hetzelfde. En soms loopt alles helemaal anders. Mijn motto is ‘denken in mogelijkheden’. Ik weet nog goed dat er iemand een dagje kwam meelopen. Net die dag stond ik in de file waardoor ik later was en er was ook nog een collega ziek. Dan is het zo belangrijk dat je de rust bewaart. Op de eerste plaats voor de bewoners maar ook voor jezelf en je team. Ook al ben je onrustig of een beetje gestrest van binnen, als professional moet je rust uitstralen. Ik ga altijd het gesprek aan met bewoners, het gaat er om dat zij zich gehoord en op hun gemak voelen. Die dag is het allemaal goed gekomen en de nieuwe collega is overigens ook gebleven”.

Vacature Senior-Verpleegkundige

Spreekt het verhaal van Lieke jou aan? Wij hebben op dit moment een vacature voor Senior-verpleegkundige! Klik op de link voor meer informatie. Neem je contact met ons op als je meer wilt weten?