Verhalen van onze medewerkers

Berry Voogt

Leerling Verzorgende IG

In 2019 maakte Berry de overstap van de techniek naar de zorg. Een keuze waar hij geen moment spijt van heeft gehad. “Ik doe nu werk dat ik echt leuk vind”, vertelt Berry. “Na een dienst ga ik moe maar vooral voldaan naar huis. Voorheen was ik storingsmonteur, dat is echt iets totaal anders. In de zorg werk je met mensen met emoties. Dat spreekt mij enorm aan. Ik kan hier zoveel leren!”

Malderburch gaf mij een kans

“Toen ik na een carrière van 23 jaar in de techniek het roer om wilde omgooien, heb ik bewust voor de zorg gekozen”, gaat Berry verder. “Eigenlijk heb ik altijd al mensen willen helpen. Bij mijn vorige werkgever was ik al de BHV-er en in mijn vrije tijd heb ik een opleiding voor sportmasseur gedaan. Bij Malderburch kreeg ik de kans om een BBL-traject te gaan volgen. Dat houdt in dat je gaat werken en leren tegelijk. Voor mij betekent dat 8 uur per week naar school en 20 uur werken. Het was best spannend om weer in de schoolbanken te gaan zitten. Bovendien ben ik de enige man in mijn klas. Maar het is een ontzettend leuke groep. We hebben veel aan elkaar en inmiddels zit ik in mijn examenjaar. Het is superleuk om zoveel nieuwe dingen te leren en ik ga nu echt met plezier naar school en naar mijn werk.”

vacature sfeerimpressie

“De zorg is veel meer dan billen poetsen.”

Mensen geruststellen

“Ik merk dat ik verpleegtechnische handelingen erg leuk vind om te leren. Zoals medicijnen klaarleggen, steunkousen aantrekken en een katheter spoelen. Maar ook het contact met bewoners en familie vind ik heel fijn. Het geeft echt voldoening als je bewoners gerust kunt stellen. Het samenspel van de verschillende disciplines hier binnen Malderburch spreekt mij erg aan. Wat dat betreft ben ik heel gedreven. Laatst mocht ik meekijken bij een kleine ingreep door de arts en verpleegkundige bij een mevrouw met dementie. Door haar een beetje af te leiden, heb ik mijn bijdrage kunnen leveren. Dat was heel fijn. Alles is prima verlopen. Ik heb ook dag meegeholpen bewoners te vaccineren met de griepprik.”

Aandacht

“Door aandacht te geven, kun je zoveel betekenen. Als een bewoner onrustig is of niet goed in zijn of haar vel zit, probeer ik mensen vaak af te leiden. Dat is soms heel eenvoudig. Door bijvoorbeeld een lampje aan te maken en even bij iemand te gaan zitten. Voorheen werkte ik met machines, nu met mensen met een levensverhaal. Dat is zo mooi. De zorg is zoveel meer dan billen poetsen.”

Vacatures BBL leerlingen

Spreekt het verhaal van Berry jou aan? Malderburch biedt mogelijkheden om te werken en leren op verschillende afdelingen. Hier vind je meer informatie over de mogelijke opleidingen binnen Malderburch.