Verhalen van onze medewerkers

Marijke van Koulil

Teamleider wijkverpleging en dagbesteding

Marijke: “Als teamleider heb je verschillende rollen en taken. Op de eerste plaats ben ik het aanspreekpunt voor de medewerkers uit mijn teams. Ten tweede ben ik verantwoordelijk voor de roosters en het medewerkersbestand en ten derde voel ik me verantwoordelijk voor de resultaten. Geen dag is hetzelfde en deze taken wisselen elkaar voortdurend af. En daar komt bij dat ik me ook bezig houd met verschillende projecten binnen Malderburch."

Flexibel zijn

“Als teamleider moet je flexibel kunnen denken en handelen”, gaat Marijke verder. “Als bijvoorbeeld bij de dagbesteding een medewerker ziek is, spring ik zelf in als het niet anders kan. En dan draai je even mee. Dat levert me overigens ook inzichten op. Die ervaring gebruik ik weer als ik met het team in gesprek ga of bezig ben met een project over de toekomst van de dagbesteding.”

vacature sfeerimpressie

"Teamleider bij Malderburch is een hele afwisselende job!"

Veelzijdig

Marijke: “Deze baan is veelzijdig. Ik denk dat ik 50% van de tijd leiding geef aan de teams en 50% besteed ik aan projectleiding. Je kunt dan denken aan projecten binnen de organisatie zoals de toekomstbestendigheid, de klantenreis of hoe het verbeteren van de werkroosters.”

Bewoner en client staan centraal

“Bij alles wat ik doe staat de bewoner of de client centraal”, vertelt Marijke. “Werken met de doelgroep ouderen vind ik verhelderend. Je hoort zoveel mooie verhalen. Ik vind het ook belangrijk om de mens te blijven zien. Wie was iemand voordat hij of zij onze zorg nodig had?”

We kennen elkaar binnen Malderburch

“De samenwerking met de medewerkers uit mijn teams en met de andere teamleiders vind ik heel prettig. We kennen elkaar binnen Malderburch. We vervangen elkaar als teamleiders en draaien mee in de teams als het nodig is. We weten elkaar echt te vinden. Het is belangrijk om die verbinding met elkaar op te zoeken en ervaringen te delen. Niet alleen tijdens formele overleggen maar wat mij betreft ook tijdens een wandeling in de pauze”, besluit Marijke.