Verhalen van onze medewerkers

Silvester Dekkers

Woonzorgassistent

Sinds juni 2021 werkt Silvester als woonzorgassistent op één van de buurtkamers van Malderburch. Een rol die hem goed past. “Van origine heb ik een achtergrond in de levensmiddelentechnologie. Dat is een totaal andere wereld. Hier ben ik een zij-instromer”, vertelt Silvester. “Ik heb jarenlang mijn dochter die een beperking had, verzorgd. Na haar overlijden wilde ik iets compleet anders gaan doen. Ik woon met mijn gezin in Malden en ben hier toen een dag gaan meelopen met een verzorgende. De sfeer sprak me direct aan.  Toen er een vacature voor woonzorgassistent voorbij kwam, heb ik daar meteen op gereageerd. Inmiddels werk ik hier met ontzettend veel plezier.”

Zinvolle dag

“Binnen Malderburch wordt er van alles voor de bewoners georganiseerd”, gaat Silvester verder. “Er zijn bewoners die, om verschillende redenen hier niet aan meedoen. Zij kunnen dan naar de buurtkamer van hun afdeling gaan. Daar ben ik om hen een zinvolle en leuke dag te bezorgen. We doen gewoon dagelijkse huiselijke dingen zoals de krant lezen, een puzzel maken of een kop koffie drinken. En wie niet in het grote restaurant eet, kan hier eten. Ik help en ondersteun daarbij. Ik probeer altijd goed te kijken en te luisteren naar wat een bewoner wil en speel daar op in door mee te gaan in de belevingswereld van de bewoners.”

vacature sfeerimpressie

"Het gaat hier om de bewoners en hun geluk."

Echt blij

“Er zijn zo veel mooie voorbeelden van geluksmomenten die we samen beleven. We kijken regelmatig naar muziekfilmpjes op YouTube. Zo vertelde een bewoonster dat haar broer  zanger was. We hebben hem op de computer opgezocht en liedjes bekeken en geluisterd. Wat een plezier, ze straalde helemaal en de andere bewoners zongen spontaan mee. Ja, dan word ik echt blij!”

We hebben allemaal kwaliteiten

“Er zijn meerdere woonzorgassistenten. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en dat is goed, zo vul je elkaar aan. We kennen de bewoners allemaal en onderling hebben we een prettige afstemming en goed contact. Ik voel me echt onderdeel van dit team en vooral heel welkom bij Malderburch. Collega’s zijn behulpzaam en we werken allemaal vanuit een goed hart. Ik voel me hier gehoord en het is fijn dat je ook een stuk eigen verantwoordelijkheid krijgt. Dit is echt een hele fijne werkplek. Voor mij is het een cadeautje!”

Vacature Woonzorgassistent

Spreekt het verhaal van Silvester jou aan? Wij hebben op dit moment een vacature voor Woonzorgassistent! Klik op de link voor meer informatie. Neem je contact met ons op als je meer wilt weten?