Verhalen van onze medewerkers

Anna Zwanenburg

Wijkverpleegkundige

Sinds 2014 is Anna wijkverpleegkundige bij Malderburch. Als wijkverpleegkundige in het thuiszorgteam houdt zij zich naast patiëntenzorg ook bezig met het stellen van de indicaties voor de zorgverzekeringswet, stelt zij verpleegplannen op en neemt ze deel aan multidisciplinaire overleggen. “Ik woon in Malden en ga zoveel mogelijk met de fiets naar Malderburch en naar de cliënten van de thuiszorg”, vertelt een enthousiaste Anna.

Kijken naar wat wél kan

“Wij werken vanuit de visie van positieve gezondheid”, gaat Anna verder. “Dat betekent dat je altijd kijk naar wat er wél kan. Maar ook hoe heeft iemand geleefd, wat is belangrijk voor iemand en wat wil hij of zij nog bereiken? Door zorg aan te bieden aan mensen die thuis wonen, hoop je dat mensen ook zo lang mogelijk hun zelfstandigheid en veerkracht behouden. We werken steeds meer van zorgen dát en niet zorgen voor. De zorgvraag is bij iedereen anders en juist dat maakt mijn werk zo boeiend.”

Je komt overal

Anna: “Het leuke van mijn baan is, dat ik overal kom. Ons werkgebied is Malden en het buitengebied. Het is de kunst om je steeds aan te passen. Achter iedere voordeur is het weer anders. Hoe vaak en hoe lang we bij iemand komen, hangt af van de zorgvraag. Daar spelen we telkens op in. We werken met een team van 8 collega’s en voor een groot deel heeft iedereen vaste adressen. We richten ons specifiek op ouderenzorg maar soms zijn het ook jongere mensen waar we komen. Feitelijk is onze zorg bedoeld voor iedereen ouder dan 18.”

 

vacature sfeerimpressie

"De charme van thuiszorg is dat je door weer en wind met de seizoenen mee op pad bent."

Vast dienstrooster

“We werken met een vast rooster. Dat is heel fijn. Je weet precies wanneer je moet werken en wanneer je een weekend vrij hebt. Als ik een dagdienst heb, start ik om 7.30 uur vanuit onze teamkamer op Malderburch. Hier overleg je indien nodig kort met collega’s en verder lees je de overdracht op de iPad. Tot ongeveer 11.30 uur ben ik vervolgens op pad. Dat doe ik alleen en die vrijheid en zelfstandigheid vind ik heerlijk. In de middag werk ik dan door tot 15.00 uur en heb dan ook tijd voor andere taken en werkgroepen. Iedere collega heeft een specialisatie of aandachtsgebied zoals bijvoorbeeld palliatieve zorg of wondzorg. We maken goed gebruik van elkaars expertise. We hebben een mooie mix aan ervaring en kennis binnen het team. Werk je in de avonddienst dan werk je van 17.00 tot 23.00 uur. De avonddienst kan ook opgesplitst worden van 17.00 tot 20.00 en van 20.00 tot 23.00 uur. We hebben jongere en oudere collega’s in het team en in overleg is er heel veel mogelijk.”

Vacature Verzorgende IG in de thuiszorg

Spreekt het verhaal van Anna jou aan? Wij hebben op dit moment een vacature voor verpleegkundige-in-de-thuiszorg en voor verzorgende-ig-in-de-thuiszorg ! Klik op de link voor meer informatie. Neem je contact met ons op als je meer wilt weten?